Atelier Yuri Veerman
︎ Seemingly Simple Stories

︎︎︎ atelier@yuriveerman.nl
︎︎︎ instagram


— Studio
Bonte Zwaan
Haparandadam 7 D5
1013 AK Amsterdam    Yuri Veerman is kunstenaar en ontwerper, werkzaam in Amsterdam. In zijn werk behandelt hij politieke en maatschappelijke onderwerpen vanuit een visueel en poëtisch perspectief. Zijn werken zijn iconisch, gelaagd en lokken vaak een reactie uit.
    Door aan te haken bij maatschappelijke onderwerpen en gebruik te maken van een universele beeldtaal, mengen Veermans ontwerpen zich regelmatig in het publieke debat. Zijn werk is de afgelopen jaren verschenen op verschillende podia: van Amsterdam Museum tot kraakpand en van CNN tot Koffietijd.
    Veerman schuwt niet om samen te werken met totaal uiteenlopende partijen: van mensenrechten organisatie tot adviesbureau en van woonprotest tot de Nationale Politie. Het doel is steeds om met beeld en taal, humor en poëzie, een vastgelopen verhaal nieuw leven in te blazen.

    Veerman behaalde zijn Bachelor in Design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en zijn Master in Design aan het Sandberg Instituut in Amsterdam. Zijn werk is getoond in o.a. Museum de Fundatie, Amsterdam Museum, Van Abbemuseum, Stedelijk Museum Amsterdam, Dutch Design Week, Het Nieuwe Instituut, Salone del Mobile, Art Basel, Istanbul Design Biennale, Lodz Design Festival en bijna alle straten van Amsterdam.

︎︎︎ download CV