︎︎︎ atelier@yuriveerman.nl
︎︎︎ instagram

Lid van Platform BK

— Studio
Atelier Yuri Veerman
Haparandadam 7 D6
1013 AK Amsterdam



— Nieuwsbrief
Ik stuur een tot drie keer per jaar een nieuwsbrief met updates over projecten, exposities of lezingen of andere zaken die het delen waard zijn.

Subscribe

* required

Intuit Mailchimp


︎︎︎ WAT HEEFT DIT ALLEMAAL
TE BETEKENEN?
    Yuri Veerman is kunstenaar en ontwerper, werkzaam in Amsterdam. In zijn werk behandelt hij politieke en maatschappelijke onderwerpen vanuit een visueel en poëtisch perspectief. Zijn werken zijn iconisch, gelaagd en lokken vaak een reactie uit.
    Door aan te haken bij maatschappelijke onderwerpen en gebruik te maken van een universele beeldtaal, mengen Veermans ontwerpen zich regelmatig in het publieke debat. Zijn werk is door de jaren heen verschenen op verschillende podia: van Amsterdam Museum tot kraakpand en van CNN tot Koffietijd.
    Veerman schuwt daarbij niet om samen te werken met totaal uiteenlopende partijen: van mensenrechtenorganisatie tot adviesbureau en van het Woonprotest tot de Nationale Politie. Het doel is steeds om met beeld en taal, humor en poëzie, een vastgelopen verhaal nieuw leven in te blazen.

    Veerman behaalde zijn Bachelor in Design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en zijn Master in Design aan het Sandberg Instituut in Amsterdam. Zijn werk is getoond in o.a. Museum de Fundatie, Amsterdam Museum, Van Abbemuseum, Stedelijk Museum Amsterdam, Dutch Design Week, Het Nieuwe Instituut, Salone del Mobile, Art Basel, Istanbul Design Biennale, Lodz Design Festival en bijna alle straten van Amsterdam.

︎︎︎ download CV