Ik lust geen monocultuur


Publiek poster protest
NL 2018

︎

In 2018 lanceren Ruben Pater en Yuri Veerman de campagne Van Wie is de Stad? Hart van de campagne is een website met gratis te downloaden protestposters die aandacht vestigen op een reeks sociaal-economische problemen in Amsterdam zoals woningschaarste, stijgende huizenprijzen, massa-toerisme en de daaruit voortvloeiende monocultuur.

Kort na de lancering van de campagne wordt de website opgepikt door wildplakkers, die o.a. de Monocultuur poster in groten getale door de stad verspreidde. De beeltenis is inmiddels uitgegroeid tot een icoon van het verzet tegen de uitverkoop van de stad. In 2020 is de poster opgenomen in de collectie van het Amsterdam Museum en de Rijksdienst van het Cultureel Erfgoed. campagne website vanwieisdestad.amsterdamDe Goede Zaak


People Matter


Nadia Bouras


Soumya Das


Amsterdam Pictures


danybianco


Teunkie


Mathijs Buijs


Zozu Site


PvdA 020


Anne Rodermond


Rutger Cornelisse


Frank Korver


Martin Pyper


Fritzi


Vera Adventures
Groeten uit Amsterdam

— Credits
Campagne: Yuri Veerman & Ruben Pater
Poster: Yuri Veerman

— Expositie
Amsterdam Museum
Museum de Fundatie

— Collection
Ik lust geen Monocultuur is opegnomen in de collectie van het Amsterdam Museum en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.


— Support
Als je in Nederland woont en initiatieven voor sociale huisvesting en leefbare steden wilt steunen, doneer dan aan een van deze organisaties:
︎︎︎ Fair City Amsterdam
︎︎︎ Bond Precaire Woonvormen


Media
Nieuw Amsterdams Peil (NL)
Elise Reynolds (ENG)

Mark